Dobavitelji električne energije poslovne odjemalce o ponudbah za dolgoročne nakupe električne energije obveščajo redno in pravočasno

24. 03. 2023

V Sekciji za vprašanja dobaviteljev električne energije (SVDEE) pri Energetski zbornici Slovenije (EZS) smo v medijih večkrat zasledili navedbe, da odjemalcem ponudb za dolgoročno dobavo električne energije za leti 2024 in 2025 ne pošiljamo pravočasno oziroma da so dobavitelji električne energije pri pripravi ponudb celo neodzivni. Želeli bi poudariti, da te informacije niso točne. Dobavitelji električne energije si namreč prizadevamo in želimo, da bi se odjemalci bolj pospešeno odločali za zakup električne energije za prihodnja leta, zato z odjemalci redno komuniciramo, jim svetujemo in pošiljamo ponudbe, pri čemer čas priprave ponudbe praviloma ne presega nekaj delovnih dni.

Kljub nenehnim spodbudam in opozarjanju, da so cene električne energije trenutno bistveno bolj ugodne, kot so bile v preteklem letu, pa pravega odziva pri odjemalcih zaenkrat ni.

Dobavitelji, ki delujemo v okviru Sekcije za vprašanja dobaviteljev električne energije, jim bomo seveda še naprej nudili odlično podporo in se trudili za njihovo zaupanje.

Povezava do spletne strani Sekcije SVDEE: ezs.si/sekcija-svdee